Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hírek

Tanuljon meg lekvárt főzni és aszalni!

Írta: panyola.hu, 2012. szeptember 4.
Nagyításhoz kattintson a képre
"Hagyományos lekvárfõzés és aszalás a szatmári szilva hazájában" címmel szeptember 7-8-án és október 5-6-án képzést tart a Helyipiac.hu Egyesület Panyolán, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával.
 
A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósul meg.
 
Az ismeretátadás elméleti és gyakorlati tapasztalatok oktatásával történik. Részletes programja az alábbiakban olvasható.
 
1. alkalom - Lekvárfőzés
 
1. nap: elméleti képzés: 2012. szeptember 7. Panyola, Szombathelyi u. 23.
  • a gyümölcsészet és a lekvárfőzés hagyománya, szerepe Szatmárban és az ország más tájain;
  • hagyományos fajtáink és előfordulásuk a környéken;
  • a fák ápolásának alapjai a jó termés érdekében;
  • a lekvárfőzéshez használható gyümölcsök (fajták, érettségi fok stb.);
  • a szedés ideje és módja;
  • a gyümölcsök tisztítása;
  • a lekvárfőzés eszközei (hagyományos és modernizált);
  • a lekvárfőzés módszere;
  • a lekvárkészítés beruházási igényei;
  • értékesítési alapismeretek;
  • értékesítéssel foglalkozó cégek, szervezetek a környéken;
  • kapcsolódási lehetőségek a Szatmári ízek Háza Szociális Szövetkezet munkájához.
2. nap: gyakorlat: 2012. szeptember 8. Panyola, Szombathelyi u. 23. 
  • Egész napos, hagyományos lekvárfőzés.
 
2. alkalom - Aszalás
 
1. nap: elméleti képzés: 2012. október 5. Panyola, Szombathelyi u. 23.
  • a gyümölcsészet és az aszalás hagyománya, szerepe Szatmárban és az ország más tájain;
  • hagyományos fajtáink és előfordulásuk a környéken;
  • a fák ápolásának alapjai a jó termés érdekében;
  • az aszaláshoz használható gyümölcsök (fajták, érettségi fok stb.);
  • a szedés ideje és módja;
  • a gyümölcsök tisztítása;
  • az aszalás eszközei {hagyományos és modernizált);
  • az aszalás módszerei;
  • az aszalás beruházási igényei;
  • értékesítési alapismeretek;
  • értékesítéssel foglalkozó cégek, szervezetek a környéken;
  • kapcsolódási lehetőségek a Szatmári ízek Háza Szociális Szövetkezet munkájához. 
2. nap: gyakorlat: 2012. október 6. Panyola, Szombathelyi u. 23.
  • A Szociális Szövetkezetnél részt vesz a csoport egy aszaláson, ezt követően megtekintenek egy manufakturális lekvárfőző üzemet.


A képzésre jelentkezni a almafavirag@gmail.com címen lehet. Jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk fogadni! 
Megosztás:

További híreink:
« Vissza